Bezit jij over de juiste kwaliteiten om uit te blinken in de horeca? Er is meer nodig dan een brede glimlach en een representatief voorkomen om het te maken in de horecawereld. Ontwikkel je talenten en werk aan de vaardigheden voor een succesvolle carrière in de horeca.
Om het te maken in de horeca zul je een aantal basiskwaliteiten moeten bezitten die essentieel zijn voor een succesvolle carrière in de branche. Een echte horecatijger is gastvrij; dat vooropgesteld. Ben jij iemand die mensen makkelijk op hun gemak stelt? Heb je oprechte interesse in de mensen om je heen? Dan schuilt er mogelijk een horecatijger in je. In de horeca heb je immers continu met mensen te maken. Aan een stuk door. Goed met mensen om kunnen gaan, betekent ook dat je sociaal vaardig en communicatief bent. Zit jij niet snel om woorden verlegen en kun je zaken doorgaans helder uitleggen aan anderen? Check!
Een andere kwaliteit van een succesvolle horecatijger is geduld; een schone zaak, inderdaad. Geduld is cruciaal voor succes in een dienstverlenende sector. Net als toewijding en flexibiliteit. Als je in een restaurant werkt, krijg je vaak te maken met een flexibel rooster en werk je buiten kantooruren. Is het een keer extreem druk in het restaurant? Dan spring je even bij, toch?
Wil je uitblinken in de horecazaak waar je werkt? Werk dan aan deze vaardigheden om nog beter te worden in je vak: multitasking, communicatieve vaardigheden en leiderschap. In een horecazaak wordt vaak naar piekmomenten toegewerkt waarop alles tegelijkertijd moet gebeuren. Je moet daarom meer dan één ding tegelijk kunnen doen en snel en daadkrachtig prioriteiten kunnen stellen. Wil je een stapje hoger komen in de horecazaak waar je werkt en dus meer verantwoordelijkheid? Dan zul je moeten kunnen laten zien dat je goed kunt multitasken, zonder daarbij in de stress te schieten.
Ook je communicatieve vaardigheden zijn een aandachtspunt om nog beter te worden in het horecavak. Iedere dag communiceer je met gasten en collega’s. Leer hoe je een product goed kunt verkopen en je collega’s efficiënt kunt aansturen. Dat sluit mooi aan bij de leiderschapskwaliteiten die je moet ontwikkelen om verder te komen in de horeca. Kun jij een groep met mensen aansturen, gasten en collega’s? Ontdek welk type leider je bent en ontwikkel je leiderschapskwaliteiten om verder te groeien in de horecawereld.