Op Opleiding.nl vergelijk je met gemak ruim 7000 opleidingen. Je vult een zoekterm in en klikt op ‘Zoek een opleiding’. Daarna kun je de resultaten nog extra verfijnen door middel van de zoekfilters aan de linkerkant van de zoekresultaten.
Je kunt ook gebruikmaken van de keuzehulp wanneer je nog niet zeker weet welke opleiding bij je past. Twijfel je nog tussen een paar opleidingen? Geen nood, je kunt tot drie opleidingen vergelijken om zo voor jou de beste keuze te vinden.
Heb je je opleiding gevonden? Dan kun je je via de inschrijfbutton inschrijven. Jouw inschrijving komt dan direct bij de door jou gekozen opleider terecht; deze zal contact met je opnemen om je inschrijving compleet te maken.
Op Opleiding.nl vind je twee soorten algemene voorwaarden terug: die van de opleider met wie je een studieovereenkomst aangaat, en die van ons als tussenpersoon.
Op onze overzichtspagina vind je de algemene voorwaarden van al onze partners terug. Deze voorwaarden gelden zodra je een opleidingsovereenkomst met één van onze partners aangaat.
Daarnaast gelden er ook aanvullende spelregels wanneer je een opleiding afsluit via ons. Onze eigen voorwaarden kun je teruglezen onder Algemene voorwaarden.
Wij zijn trots op onze opleidingspartners. Momenteel hebben meer dan vijftig verschillende opleiders zich al bij Opleiding.nl aangesloten.
Bekijk onze opleiderspagina voor een compleet overzicht van alle opleiders achter Opleiding.nl .
Ben je opleider en wil je jouw aanbod ook terugzien op Opleiding.nl? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wij zijn bereikbaar op 088 - 939 000. Je kunt ook mailen naar zakelijk@opleiding.nl of ons contactformulier invullen.
Of je je kunt inschrijven hangt voornamelijk af van de gekozen studievorm. Als je de lessen niet fysiek kunt bijwonen maar je wel behoefte hebt aan de structuur van klassikale bijeenkomsten, kun je in veel gevallen kiezen voor Virtual Classroom.
Wanneer je kiest voor zelfstudie studeer je flexibel: op je eigen tempo, op een plek die jou het best uitkomt. Dus ook in het buitenland. Deze flexibele vorm van studeren wordt ook wel e-learning genoemd en wordt door steeds meer opleiders aangeboden.
Houd wel rekening met de volgende punten:
Meer informatie over de verschillen tussen klassikaal, Virtual Classroom en e-learning kun je vinden onder studievarianten. Wil je zeker weten dat de opleiding van jouw keuze ook vanuit het buitenland gevolgd kan worden? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs. Zij zoeken het graag voor je uit.
Of je je opleiding of training gespreid kunt betalen hangt af van de opleider bij wie je boekt. Sommige opleiders hebben ervoor gekozen om deze mogelijkheid in het inschrijvingsformulier aan te geven. Is dit niet het geval, dan kun je dit het best navragen bij de opleider zelf.
Alle startdata van een opleiding vind je terug op de opleidingspagina onder het kopje ‘Datum & locatie’. Als dit niet het geval is, wordt er nog hard aan een nieuwe planning gewerkt. Met de knop ‘Houd mij op de hoogte’ kun je e-mailadres achterlaten zodat je een mailtje van ons krijgt zodra je je weer kunt inschrijven.
Alle huidige maatregelen kun je terugvinden onder Studeren in coronatijd.
Alle klassikale bijeenkomsten mogen vanaf 16 januari 2022 weer doorgaan. Op onze pagina over studeren in coronatijd vind je alle actuele maatregelen en ontwikkelen omtrent het coronavirus.
Het is niet wettelijk verplicht om een coronatoegangsbewijs te tonen in het hoger onderwijs. Locaties mogen zelf bepalen of zij hierom vragen of niet. Mocht dit voor jouw opleiding het geval zijn, dan zal de opleider dit van tevoren aan je communiceren.
Vanaf 1 maart 2022 kun je STAP-budget aanvragen. Een aanvraag kun je eenvoudig digitaal doen in het STAP-portaal van UWV op het moment dat je je hebt ingeschreven voor een deelnemende opleiding of training. Wanneer de aanvraag is goedgekeurd, wordt het budget uitbetaald aan de opleider bij wie je je hebt ingeschreven.
Nee, het STAP-budget kan niet worden gecombineerd met studiefinanciering. Omdat al het aanbod op Opleiding.nl afkomstig is van private onderwijsinstellingen ontvang je hiervoor geen reguliere studiefinanciering. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op onze STAP-informatiepagina.
Om gebruik te kunnen maken van het STAP-budget, moet je opleiding voldoen aan enkele voorwaarden. Als je opleiding in aanmerking komt voor STAP-budget is dit op de opleidingspagina aangegeven met een vinkje bij STAP-budget. Kijk voor een volledig overzicht van alle opleiders op onze STAP-informatiepagina.
HBO- en Masteropleidingen die voldoen aan Europese kwaliteitsnormen hebben een ‘studiebelasting’ die wordt uitgedrukt in ECTS (European Credits Trade System). Volgens deze Europese normen staat één EC(TS) gelijk aan 28 uur studeren. Volg je een Associate degree van 120 EC, dan is de studiebelasting in dit geval 120 x 28 = 3.360 uur.
Bij losse HBO-programma’s kun je ook een EC-waarde tegenkomen. Hieraan kun je dus eenvoudig zien hoeveel de geschatte tijd is die je kwijt zult zijn aan de opleiding of module. De EC’s die je behaalt tijdens bijvoorbeeld een HBO-programma kun je inzetten als vrijstelling bij de volledige opleiding, of bij een andere opleiding die qua inhoud overeenkomt met het door jou gevolgde vak. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan hoe het onderwijs in Nederland geregeld is.
HBO-Bacheloropleidingen zijn door het Ministerie van OCW erkende bacheloropleidingen. Na afronding van een HBO-Bachelor ontvang je een officieel Bachelorgetuigschrift en mag je een officiële Bachelortitel voeren.
HBO-programma’s zijn korte cursussen of modules op HBO-niveau. Vaak zijn deze onderdeel van een volledige HBO-Bachelor. Een HBO-programma heeft een duur tussen de 6 en 12 maanden. Na afronding ontvang je een certificaat van de onderwijsinstelling. Dit is geen Bachelorgetuigschrift! Wel kun je in veel gevallen het behaalde certificaat inbrengen als vrijstelling op de volledige Bacheloropleiding.
Meer informatie over de verschillende opleidingsniveaus vind je op onze pagina over het hoger beroepsonderwijs (HBO) in Nederland.
Een SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd)-registratie kun je aanvragen wanneer je in één van de volgende vier beroepsgroepen valt: