Introductie
Je wilt op erkend niveau als makelaar of taxateur aan de slag. Je kiest voor een onderdeel van het basisdiploma Basistheorie Vastgoeddeskundige van SVMNIVO, omdat je prijs stelt op flexibiliteit. Dit is ook een goede keuze als je je wilt verdiepen in vastgoedeconomie.
Je bent aankomend makelaar of taxateur of werkzaam bij een projectontwikkelaar, bouwbedrijf, gemeente, verzekeringsmaatschappij of hypotheekadviseur of bank.
Omschrijving
In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Je wilt je ontwikkelen tot gecertificeerd (kandidaat) makelaar of taxateur? Dan is inzicht in vastgoedeconomie belangrijk. In deze opleiding ga je in op vraag en aanbod, concurrentie, conjunctuur en ontwikkelingen in de investeringssector. Met het verkregen inzicht in economische ontwikkelingen in vastgoed zet je een goede stap richting erkend makelaar of taxateur.
Opleidingskenmerk(en)
Vakopleiding
Leerplan
De volgende onderwerpen komen aan bod:
Vastgoedeconomie
(2 bijeenkomsten, e-learning en 2 momenten van persoonlijke begeleiding)
Statistiek
- Statistische presentatie
- Percentages, reële cijfers en nominale cijfers
- Indexcijfers en kengetallen
Vraag en aanbod
- Consumptie
- Productie
- Marktverhoudingen
Concurrentieverhoudingen
Conjuncturele ontwikkelingen
- Macro-economische grootheden en de economische kringloop
- Instanties die economische data verzamelen en hun functies
- Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt
- Conjuncturele ontwikkelingen en overheidsbeleid
- Conjunctuur en structuur
- Conjunctuurgevoeligheid van de markten voor onroerende zaken
- Invloeden vanuit het buitenland
Banken en kapitaalmarkten
- Geld en geldschepping
- Inflatie en deflatie
- Vermogensmarkten
- Rente
- Het bankwezen
- De Europese Centrale Bank, de Monetaire Unie en monetair beleid
Toelating
Dit programma wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt uitgegaan van ten minste HAVO- of MBO 4-niveau. Relevante werkervaring kan een lagere opleiding compenseren. Je hoeft dan ook niet aan specifieke vooropleidingseisen te voldoen.