Cookies en privacy

De taal van emoties - Eéndaagse retraite (Marion Teamcoaching)

Vanaf

€ 356,95 (incl. BTW)

Duur

1 dag

Opleidingsniveau

Trainingen

Meer informatie Download brochure
Opleider

Marion Teamcoaching

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?
Algemeen
Algemeen

Introductie

Deze dag is een uitnodiging om op je emotionele schatkamer te verkennen. Je leert hoe je je emoties kunnen omarmen en ermee in harmonie kunnen leven, zodat je ermee in contact staat zonder dat ze je overweldigen. Want.... Als je eenmaal de wijsheid van je emoties hebt leren doorgronden kan je niet anders dan onderkennen dat emoties echt goud zijn!

Omschrijving

Kusje erop?

Van jongs af aan leren we vaak al om onze emoties niet te voelen en zeker niet te uiten. Soms gebeurt dit door de directe boodschappen van onze ouders, zoals "niet huilen", "stel je niet zo aan" of "Jantje lacht, Jantje huilt." Maar het gebeurt ook door hoe onze ouders omgingen met onze emoties, door bijvoorbeeld "kusje erop en nu is het over" te zeggen, ons een snoepje of koekje te geven, of afleiding te bieden.Zo groeien we op met het idee dat emoties onderdrukt of genegeerd moeten worden, omdat ze zwak of lastig zijn en leren we niet om er op een goede manier mee om te gaan. Deze vroege lessen vormen de basis van overlevingsstrategieën die we ontwikkelen om onze gevoelens te vermijden of te verbergen. Daardoor voelen we ons bijvoorbeeld overweldigd door onze emoties, weten we niet goed hoe we grenzen kunnen aangeven of vinden we het lastig om keuzes te maken.

Het perspectief van meer emotionele vrijheid

Als volwassene leven we verder in dit patroon om pijn te vermijden door simpelweg onze emoties te (proberen) negeren. We verliezen het contact met ons gevoel en we vluchten vaak (onbewust) in allerlei verslavingen variërend van overmatig eten, sporten, werken of telefoongebruik tot het gebruik van drugs en alcohol.Het goede nieuws is dat we als volwassenen niet langer gebonden zijn aan deze afhankelijkheid en machteloosheid die we als kind ervoeren. De overlevingsmechanismen die we onbewust hebben ontwikkeld, zijn niet langer nodig. Het pad naar verandering en meer emotionele vrijheid begint met het toestaan van pijn en het luisteren naar wat we ten diepste voelen. Het is een weg die leidt naar een lichter bestaan en een ontmoeting met ons wie je echt bent. En uiteindelijk resulteert in een betere en meer liefdevolle relatie met jezelf.

Verken je emotionele schatkamer

Ook al ben je wellicht niet meer gewend om ze te voelen; emoties hebben we allemaal. We ervaren die van onszelf en zelfs die van anderen. Ook hebben veel lichamelijke kwalen vaak een link met onze emoties. Sommige emoties labelen we als positief (daar zijn we constant naar op zoek), en andere emoties zien we als iets negatiefs (en daar willen we het liefst vanaf). We raken soms in emoties verstrikt, verwarren verdriet met depressie en boosheid met agressie, en schamen ons wanneer we huilen - terwijl we weten dat tranen heel normaal zijn.Het is belangrijk om te leren luisteren naar je emoties en bewust te zijn van wat er innerlijk in jou gebeurt. Het begrijpen van je emoties is zo belangrijk, omdat ze fungeren als kompas en betekenis geven aan onze ervaringen. Ze wijzen ons de weg....

Programma

Hoe verhouden we ons tot emoties? En hoe geven we ze de ruimte, zonder erdoor onder de voet te worden gelopen? Tijdens deze inspiratiedag duiken we samen in de wereld van emoties. Deze Inspiratiedag is een uitnodiging om op je emotionele schatkamer te verkennen. Het is een kans om te leren hoe je ze kunnen omarmen en ermee in harmonie kunnen leven, zonder dat ze je overweldigen.

Hoe gaan we te werk?

Deze dag is gericht op het verkennen van je innerlijke wereld waarin je de ruimte hebt om tot rust te komen, te vertragen en jezelf op een diepere laag te leren kennen. Dit doen we door middel van verschillende methoden en werkvormen met een gerichte opbouw zoals diepgaand zelfonderzoek (inquiries), korte uitleg, ervaringsoefeningen, sharings, journaling, zijnsgeoriëntateerde werkvormen, meditaties, visualisaties, systemisch werk, creatieve oefeningen en lichaamswerk (meestal in de trainingsruimte soms buiten).

Wat is een Masterclass

Een Masterclass is een combinatie tussen een trainingsdag en een ééndaagse retraite. Het haalt je uit de ‘turmoil’ van je dagelijkse bestaan en neemt je mee naar binnen. In je lijf, in je gevoel – bij jezelf. Aan de hand van het thema kom je tot rust en kun je jezelf herijken. Met nieuwe ideeën en energie pak je daarna je dagelijkse leven weer op. Je weet weer hoe te handelen vanuit rust en bewustzijn, met een helicopterview, zowel in zakelijke als privésituaties."Wat heerlijk om één dag per maand even stil te staan. Doordat ik uit de waan van de dag stap, ontstaan de mooiste inzichten en de beste ideeën.

"Uit de dagelijkse hectiek

Iedereen heeft momenten nodig om bij te tanken. Privé en in je werk wordt er veel van je gevraagd en ook door alles wat er momenteel om ons heen gebeurt ervaren we meer prikkels dan normaal. Dat vraagt veel van je veerkracht. Meer dan ooit is het goed om regelmatig even stil te staan. Om vanuit rust bij jezelf na te gaan wat jíj́ belangrijk vindt. Daar zijn de Inspiratiedagen voor bedoeld. Even terugschakelen, het contact met de rust in jezelf herstellen, ideeën opdoen over relevante thema's en dan weer energiek en geïnspireerd verder.

Programma
Datum & locatie
Kostenoverzicht
De taal van emoties - Eéndaagse retraite (Marion Teamcoaching)
Vakgebied Coaching
Opleidingsniveau

Trainingen

Erkenningen
Meer informatie Download brochure