Introductie
Dit HBO-programma behandelt de vakinhoudelijke kant van het lesgeven in een vreemde taal, van het eerste contact tot de toetsing. Schrijf je nu in.
Omschrijving
Het HBO-programma Teaching English as a foreign language (TEFL) gaat uitgebreid in op de vakinhoudelijke kant van het lesgeven in een vreemde taal. Het volledige traject van lesgeven komt in dit korte HBO-programma aan bod, van het kennismaken met je leerlingen tot en met het toetsen van de opgedane kennis en vaardigheden.
Er wordt in dit korte programma ingezoomd op het onderwijzen van de vier vaardigheden (lezen, schrijven, spreken, luisteren) en op specifieke taalonderdelen zoals cultuur, vocabulaire en grammatica. Ook het Europees Referentiekader, waarin de verschillende taalniveaus zijn beschreven, wordt besproken.
Je volgt deze opleiding flexibel via thuisstudie en in je eigen tempo. Daarbij krijg je online begeleiding van docenten met veel praktijkervaring.
Baanperspectief
Het HBO-programma Teaching English as a foreign language (TEFL) is bestemd voor iedereen die overweegt om leraar Engels te worden. Dit korte HBO-programma biedt veel vakkennis en een goede kennismaking met het beroep. Geef je al les? Dan is dit korte HBO-programma een goede manier om je vakkennis op te frissen en nieuwe ideeën op te doen voor je lessen.
Let op: om als docent Engels te kunnen werken moet je over het algemeen een HBO-bachelorgetuigschrift van de lerarenopleiding Engels hebben. In dit korte HBO-programma volg je één module uit de bachelor. Wanneer je hierna de bachelor gaat volgen, kun je vrijstelling aanvragen voor deze module.
Beschrijving
Je volgt in dit korte HBO-programma een module uit de HBO-bachelor Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Talen - specialisatie Engels. De module richt zich op het onderwijs aan pubers, adolescenten en volwassenen in het voortgezet onderwijs en het mbo.
In de module wordt de vakinhoudelijke kant van het lesgeven in een vreemde taal behandeld, van het eerste contact met je leerlingen tot het ontwerpen van toetsen aan de hand van kerndoelen en eindtermen en volgens het RTTI-model.
Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:
- Analyse schriftelijke taalvaardigheid
- Lessen ontwerpen (schrijven, grammatica)
- Klassenmanagement
- Lessen ontwerpen (spreekvaardigheid)
- Toetsontwerp
De benodigde vakliteratuur is inbegrepen bij het collegegeld. Je hoeft zelf geen boeken meer aan te schaffen.
Toelating
Voor toelating tot dit korte HBO-programma is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel gaan we ervan uit dat je het Engels op B1/B2-niveau beheerst.