Inhoud
- Bespreken van eigen werkomgeving met behulp van werkplekopdrachten
- Opzet NEN-EN 50110-1 en NEN 3140
- Basisprincipes van veilig werken
- Risicobeoordeling aan de hand van ongevalsoorzaken
- Bepalen van de inspectietermijnen
- Personeel: bevoegdheden, werkprocedures (bijvoorbeeld bij spanningsloos werken, onder spanning werken en in de nabijheid van actieve delen werken), eisen aan personeel, organisatie, werkopdrachten, gereedschap, hulpmiddelen en PBM’s
- Praktijkgerichte cases over bovengenoemde onderwerpen
Tijdens deze cursus maak je gebruik van één of meerdere normen. Deze worden verstrekt via een NEN-Connect abonnement. Via je eigen device (laptop of tablet) heb je online toegang tot de normen. De online toegang blijft tot 4 weken na de laatste cursusdatum.
StudiebelastingDe voorbereiding voor elke les bedraagt gemiddeld 2 uur. In de online leeromgeving staan de vragen, cases en opdrachten klaar. De studiebelasting bedraagt dus 7 lesuren en gemiddeld 2 uur voorbereiding per lesdag.
E-Learning
- Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
- Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
- Toegang tot e-learnings via EasyGenerator 1 jaar
Practicum
Practicum tijdens de cursus NEN 3140 Installatie- of werkverantwoordelijke laagspanning - herinstructie
Leren doe je in de praktijk. Daarom komen ter ondersteuning van de lesstof diverse praktijkcases aan bod die jouw inzicht in de theorie versterken.
Afronding
Afronding van de cursus NEN 3140 Installatie- of werkverantwoordelijke laagspanning - herinstructie
Deze training wordt afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat. Dit certificaat kan door jouw werkgever gebruikt worden voor een benoeming. Meer informatie over benoemingen en aanwijsbeleid kun je hier vinden.
CerTech
Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie.