Introductie
Goed te combineren met een baan. Na afronding van de post-bacheloropleiding GGZ-agoog is registratie mogelijk in het Register GGZ-agogen van Hobeon.
Omschrijving
Ben je SW’er of maatschappelijke werker en werkzaam als GGZ-agoog? Zorg dan dat je je officiële bekwaamheid hiervoor haalt. Die bekwaamheid is nodig om opgenomen te worden in het beroepsregister van GGZ-agogen.
De post-bacheloropleiding GGZ-agoog is geaccrediteerd door COOAB en is een minor uit de volledige HBO-bachelor Sociaal Werk (SW) van LOI Hogeschool, aangevuld met een module Observeren en rapporteren en een stage-module. De opleiding biedt in negen maanden alle benodigde kennis en vaardigheden en maakt na afloop registratie in het beroepsregister ggz-agoog mogelijk. Zo besteedt de opleiding onder andere aandacht aan psychiatrische problematiek, methodisch werken in de GGZ, psychofarmaca en beleid in de GGZ.
Baanperspectief
De post-bacheloropleiding GGZ-agoog is een noodzakelijk en zeer interessant bijscholingsprogramma voor SW’ers en maatschappelijk werkers die in de GGZ (willen) werken. Het certificaat GGZ-agoog geeft toegang tot het beroepsegister GGZ-agoog bij Registerplein, mits je een opleiding Sociaal werk of Social work (SW), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) of Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) hebt afgerond.
Daarnaast geeft afronding van deze opleiding recht op Registerplein-accreditatiepunten.
Beschrijving
De post-bacheloropleiding GGZ-agoog omvat 45 studiepunten (EC) en bestaat uit vijf inhoudelijke modules, een praktijkintegratie-module en een stage-module. Je doet de specifieke vakkennis op die nodig is om als agoog in de geestelijke gezondheidszorg te kunnen werken. Zo leer je onder andere over psychopathologische symptomen, psychiatrische problematieken, methodieken in de GGZ, psychofarmaca en beleid in de GGZ. Deze kennis stelt je in staat om professioneel en verantwoord te handelen in de beroepspraktijk.
Alle HBO-bacheloropleidingen, Associatie degrees en masteropleidingen van LOI Hogeschool hebben de officiële NVAO-accreditatie. Bovendien heeft LOI Hogeschool in februari 2020 opnieuw het ITK-keurmerk behaald. Daarbij oordeelde het panel op alle punten positief.De Instellingstoets Kwaliteitszorg (ITK) is hét overheidskeurmerk voor kwaliteitszorg. LOI Hogeschool is de enige particuliere opleider met dit belangrijke keurmerk.
Alle benodigde vakliteratuur is inbegrepen bij het collegegeld. Hiervoor hoeven geen extra kosten te worden gemaakt.
Deze opleiding is inclusief een online bijeenkomst via virtual classrooms. Deze online bijeenkomst wordt verzorgd door een ervaren docent en volg je samen met andere studenten. Over de datum en het tijdstip word je tijdig geïnformeerd.
Er zijn geen extra kosten verbonden aan deelname aan virtual classrooms.
Toelating
Je bent toelaatbaar tot deze opleiding wanneer je een HSAO-diploma hebt van een door de NVAO geaccrediteerde opleiding. Hieronder vallen diploma's zoals Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH), Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD), Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV), Social Work (SW), Vaktherapie (voorheen 'Creatieve Therapie'), Toegepaste Psychologie, Godsdienst-Pastoraal werk, IW, Creatief Educatief Werk, en Cultureel Werk. Je stage- of werkplek moet de mogelijkheid bieden om te werken aan de competenties die horen bij het beroep van GGZ-agoog.
De opleiding heeft ook een toelatingsprocedure waarbij je daarnaast minimaal 16 uur per week werkzaam moet zijn in een praktische setting binnen de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg). Dit is om ervoor te zorgen dat je de juiste werkgerelateerde ervaring hebt binnen de geestelijke gezondheidszorg.
Met de bacheloropleiding HBO-J (Jeugdwelzijnswerk) of HBO Pedagogiek ben je niet toelaatbaar tot deze opleiding.