Introductie
De Post HBO Bedrijfskunde is bedoeld voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen in bedrijfskunde op hoger niveau. Zowel voor leidinggevenden als hogeropgeleiden in staf- en adviesrollen is deze opleiding een goede keuze. De opleiding wordt verzorgd op Post HBO-niveau.
Omschrijving
In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Jouw doel als manager is het bewerkstelligen van een flexibele en toekomstbestendige organisatie. Je wilt hiervoor op een strategischere manier je functie bekleden, doelgerichter werken en beter kunnen communiceren. Tijdens de Post HBO Bedrijfskunde ontwikkel je deze vaardigheden verder en verdiep je je in de meest essentiële onderwerpen van bedrijfskunde. Denk aan organisatiestrategie, bedrijfsanalyses, datavaardigheden en verandermanagement. Zo word je een echte verbinder van vakgebieden, mensen, structuren en processen. Herken jij jezelf in dit beeld? Dan zit je bij deze opleiding op de goede plek!
Opleidingskenmerk(en)
Post Bachelor
Leerplan
Tijdens de Post HBO leer je om met een strategische blik te kijken naar jouw organisatie en verandering. Je bestudeert stromingen in verandermanagement en leert communiceren tijdens het veranderproces. Ook verdiep je je in strategisch management. Je kijkt bijvoorbeeld naar de positionering van je organisatie in de markt en je gaat oefenen met risicomanagement. Daarnaast doe je datavaardigheden op. Denk aan onderwerpen als big data, business intelligence en datawarehousing. Je leert hoe je meerwaarde haalt uit data, onder andere door gegevens te analyseren.
De volgende onderwerpen komen aan bod:
Organisatie en verandering
(6 bijeenkomsten)
- Doel en achtergrond van veranderen
- Stromingen in verandermanagement
- Veranderen en organisatiecultuur
- Veranderstrategie
- De verandermanager en leiderschap
- Communicatie tijdens veranderproces
- Implementatie van veranderingen
- Evaluatie van veranderingen
Strategisch management
(6 bijeenkomsten)
- Positionering van de organisatie in de markt
- Waarde propositie en klantrelaties
- Verkoopkanalen en het verdienmodel
- Key resources en kernactiviteiten
- Mogelijke samenwerkingsverbanden
- Kostenstructuur van de organisatie
- Risicomanagement
- Benchmarking van de organisatie
- Praktisch strategisch businessplan opstellen
Datavaardigheden voor managers
(6 bijeenkomsten)
- "De datagedreven organisatie en besluitvorming
- Data governance
- Forecasting met BI (business intelligence)
- Data-analyses en rapportage
- Security en data
- Generatieve AI
- Ethiek en verantwoordelijkheid"