2 dagen Trainingen vanaf € 961,95 incl. BTW Deze vanafprijs is o.b.v. het goedkoopste startmoment. Dag Apeldoorn, Virtual Classroom 2 locaties 1e startmoment: 03-02-2025
Wil jij aan de slag als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan is dit hét moment. Want er is een groot...
Wil jij aan de slag als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan is dit hét moment. Want er is een groot tekort aan leraren in het voortgezet onderwijs....
Wil jij aan de slag als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan is dit hét moment. Want er is een groot tekort aan leraren in het voortgezet onderwijs. In welk vak wil jij jongeren onderwijzen?
Wil jij aan de slag als leraar in het voortgezet onderwijs? Dan is dit hét moment. Want er is een groot tekort aan leraren in het voortgezet onderwijs. In welk vak wil jij jongeren onderwijzen?
Heb je interesse in een lerarenopleiding voor het voortgezet onderwijs? Verdiep je dan in de laatste trends en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van voortgezet onderwijs. Wist je bijvoorbeeld dat minder vwo’ers naar het hbo doorstromen? In 2015 begon 9,8 procent van de geslaagde vwo’ers aan een hbo-opleiding. In 2016 was dit nog maar 8,6 procent, zo blijkt uit cijfers van CBS. Het aantal vwo’ers dat direct doorstroomt naar de universiteit is daarentegen wel gegroeid.
Een andere trend is dat er steeds minder leerlingen bijzonder onderwijs volgen. Meer dan 7 op de 10 leerlingen in het primair en voortgezet onderwijs gaan naar bijzonder onderwijs, zo blijkt uit recente cijfers van CBS. Hieronder vallen scholen met een godsdienstige of levensbeschouwelijke grondslag. Dat percentage is al decennia stabiel in het primair onderwijs, maar daalt sinds de jaren negentig in het voortgezet onderwijs.
En wist je dat het aandeel hoogopgeleide werkenden in de gehele beroepsbevolking in Nederland toeneemt? Dit is duidelijk een gevolg van het toenemende aantal hoogopgeleide jongeren de laatste jaren. Het hoogst is het aandeel werkende hoogopgeleiden met een opleiding in de informatica (96 procent), de techniek en de bouwkunde (95 procent), het laagst in de journalistiek, maatschappijwetenschappen, talen en geschiedenis (91 procent), zo blijkt uit cijfers van CBS.