Introductie
Deze module is geschikt voor iedereen die werkzaam wil zijn binnen de diëtetiek, zowel zelfstandig als bij een bureau. Ook is de module een ideale optie voor mensen die bijscholing zoeken in de voedselkenmerkenkant van de diëtetiek.
Omschrijving
In de Virtual Classroom wordt de klasruimte digitaal nagebootst en volg je live les via de computer. De lessen zijn klassikaal en interactief, waardoor de les niet heel anders is dan normaal. Je kunt tijdens de les direct vragen stellen aan de docent, werken aan opdrachten en discussiëren met medestudenten. Op deze manier kun je veilig vanuit huis studeren. Het enige dat je nodig hebt is een werkende internetverbinding. Je ontvangt duidelijke instructies over het inloggen en het gebruik en er is technische ondersteuning mochten er problemen zijn.
Voeding is een groot onderdeel van onze samenleving. In de HBO Module Productkennis en Voedselveiligheid ga je je verdiepen in voeding, met name in productkennis en voedselveiligheid. Je leert etiketten lezen om zo het perfecte advies te kunnen geven aan je cliënten. Uiteraard ben je op de hoogte van de marketingstrategieën van grote leveranciers, maar met deze module lukt het jou straks zonder moeite door deze strategieën heen te prikken en te bepalen wat wel of niet past binnen een gezonde leefstijl.
Opleidingskenmerk(en)
HBO-deelprogramma
Leerplan
De volgende onderwerpen komen aan bod:
- Levensmiddelenleer
- Voedselveiligheid
- Sensoriek
- Voedselbereiding
- Receptenleer
- Productetiketten en Warenwet
- Marketing
In dit programma zijn de volgende modules opgenomen:
- Productkennis en voedselveiligheid
Leerdoel(en)
Deze module biedt je alle handvatten die je nodig hebt om cliënten succesvol te adviseren over voeding. Je verdiept je onder andere in levensmiddelenleer, sensoriek, productetiketten en marketing. Ook ga je aan de slag met het samenstellen van gezonde recepten, waarbij je rekening houdt met de voedselveiligheid.