Introductie
Bij deze cursus komen de kennis en vaardigheden aan bod die getoetst worden in het landelijke BIG Herregistratie-examen. Naast een theoretisch examen zal er een praktijkexamen afgenomen worden.
Omschrijving
Bij de cursus komen de kennis en vaardigheden aan bod die getoetst worden in het landelijke BIG Herregistratie-examen. Naast een theoretisch examen zal er een praktijkexamen afgenomen worden voor twee van de achttien verpleegtechnische handelingen. Tenslotte vindt er nog een klinisch redeneren-gesprek plaats.
Wanneer je als deelnemer thuis de e-learning over het kennisdeel hebt gevolgd en de verpleegtechnische vaardigheden hebt voorbereid, kun je in de avond in ons skills-lokaal de verpleegtechnische vaardigheden oefenen.Tijdens de lesavonden komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Wet BIG en andere regelgeving met betrekking tot verpleegtechnische handelingen;
- Injecteren/ infuusvloeistof toedienen/ geneesmiddelen in opgeloste vorm toedienen via een infuussysteem/toedieningssysteem (pomp, kolf of zakje)/ insulinepen hanteren (alles in combinatie met rekenen);
- Maagsonde inbrengen, sondevoeding toedienen;
- Blaaskatheter inbrengen en katheteriseren;
- Wonden verzorgen en zwachteltechnieken;
- Oefenen examengesprek: werkwijze beargumenteren, analyseren van resultaten van ingezette interventies.
Doelgroep(en)
Deze bijscholing is geschikt voor kandidaten die minimaal in het bezit zijn van het diploma Verpleegkunde op niveau 4 (mbo) of niveau 5 (hbo) en die momenteel niet voldoen aan de aantoonbaar gewerkte-uren-eis van 2080 praktijkuren in 5 jaar.
Inhoud
Wanneer je als deelnemer thuis de e-learning over het kennisdeel hebt gevolgd en de verpleegtechnische vaardigheden hebt voorbereid, kun je in de avond in ons skills-lokaal de verpleegtechnische vaardigheden oefenen.In de lesavonden komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Wet BIG en andere regelgeving m.b.t. verpleegtechnische handelingen
- Injecteren/ infuusvloeistof toedienen/ geneesmiddelen in opgeloste vorm toedienen via een infuussysteem/toedieningssysteem (pomp, kolf of zakje)/ insulinepen hanteren (alles in combinatie met rekenen)
- Maagsonde inbrengen, sondevoeding toedienen
- Blaaskatheter inbrengen en katheteriseren
- Wonden verzorgen en zwachteltechnieken
- Oefenen examengesprek: werkwijze beargumenteren, analyseren van resultaten van ingezette interventies (klinisch redeneren)
Examenkosten
Het Consortium Beroepsonderwijs is als onafhankelijke uitvoeringorganisatie aangesteld om de examinering van de herregistratie Wet BIG uit te voeren. Het kennisexamen bij Consortium kost momenteel €115,-. Je dient je hiervoor zelf aan te melden via hun website en de factuur rechtstreeks te voldoen aan Consortium. Het praktijkexamen kost € 395,-. Deze examenvoucher kun je pas kopen als je geslaagd bent voor het kennisexamen.