Cookies en privacy

Masterclass Boulanger; Kookstukken (Curio)

Vanaf

€ 3.295,- (incl. BTW)

Duur

6 weken

Opleidingsniveau

MBO-programma

Meer informatie Download brochure
Opleider

Curio

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?
Algemeen
Programma
Programma

Het programma van de opleiding Boulanger

De opleiding duurt 1 jaar. In dit jaar ga je een middag per week naar school voor de theorielessen. Verder leer je het vak in de praktijk. Het is een opleiding voor bakkers die zich verder willen verdiepen in een van de oudste ambachten die we in Nederland kennen.

Tijdens de theorielessen wordt ingegaan op grondstoffenkennis, productieprocessen, allergenen en diëten en veel andere aspecten die vereist zijn om als specialist te kunnen werken.

De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens de opleiding:

  • Verdieping grondstofkennis
  • Vervaardigen van Boulanger en Viennoiserie producten
  • Luxe gistdeeg en Viennoiserie (o.a koffiebroodjes, croissants, brioche)
  • Maken van showstukken, sierwerk en Desem (o.a. vlechtbrood, stokbrood, focaccia, boerenbrood)
  • Buitenlandse specialiteiten & Klassieke specialiteiten (Italiaans, Frans, Scandinavische en Duitse specialiteiten, o.a. oliebollen, brioche de Noël, roggebrood)
  • Maken van dieetproducten (o.a. glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij)
  • Kwaliteit van het eindresultaat controleren en beoordelen
  • Plannen en organiseren
  • Creatief denken
  • Ontwikkelen van nieuwe recepturen
  • Verbeteren productieprocessen
  • Presenteren van producten 

De opleiding wordt als volgt gegeven: De opleiding is praktijkgericht. Indien u de reguliere opleiding (met generieke vakken) van losse onderdelen wilt volgen, neem dan contact met ons op.

Datum & locatie
Kostenoverzicht
Masterclass Boulanger; Kookstukken (Curio)
Vakgebied
Opleidingsniveau

MBO-programma

Erkenningen
Meer informatie Download brochure